Sa(n)jam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
        kontakt      priopćenja
 

ISTRA NA LEIPZIGU

 

Ove godine Sa(n)jam knjige u Istri prvi se put predstavio na Leipziškom sajmu ne samo autorom iz Hrvatske već i posebnim programom – “Istra ispod kore”. “Istra ispod kore”, program u kojemu su sudjelovali pjesnici Boris Domagoj Biletić i Roberta Razzi, te glazbenici Livio Morosin, Dario Marušić, Mauro Giorgi i Anica Franjul, održan je 12. ožujka 2008. u klubu “Hornst Erben”, nekadašnjoj kultnoj točionici Leipziga, danas poznatom po svojoj specifičnoj programskoj orijentaciji.


Mnogobrojnoj njemačkoj publici, među kojom su se isticali poznati njemački i austrijski urednici, agenti, izdavači i novinari, na kraju večeri pridružio se i direktor Leipziškog sajma Oliver Zille. Oduševljenje programom potvrđuju ne samo čestitke iste večeri, razgovori u kuloarima Sajma i značajna medijska pozornost, već i konkretni pozivi za nastupe u Njemačkoj i Austriji.
Samom performansu “Istra ispod kore” prethodilo je predstavljanje knjige “Literarisch Reisen: Istrien” (Literarno putovanje Istrom) u izdanju Drava Verlag. Prijevod je to knjige koju je u Hrvatskoj objavila nakladnička kuća Vuković & Runjić, a inicirao Sa(n)jam knjige u Istri. U predstavljanju koje je vodio poznati njemački pisac Josef Haslinger sudjelovali su urednica knjige Alida Bremer i pisci Marica Bodrožić, Daša Drndić i Boris Domagoj Biletić.


Kao “svoju” autoricu ove je godine pulski sajam u Leipzigu predstavio književnicu Dašu Drndić. Da podsjetimo, putem partnerstva koje pulski sajam ima s leipziškim, prije Daše Drndić u Leipzigu su se predstavili: Luko Paljetak, Igor Grbić i Žarko Paić. Dašu Drndić je u programu leipziškog sajma Forum International predstavio njezin urednik Seid Serdarević, koji se u Leipzigu trudio (i vjerujemo – uspjet će!) dogovoriti objavljivanje knjige Sonnenschein za njemačko tržište.


Osim nastupa na “Istri ispod kore”, istarski su glazbenici sudjelovali i u ostalim programima predstavljanja Hrvatske u Leipzigu, i možemo reći: ako tko ima svoj “fan klub” u Leipzigu, onda su to Livio Morosin, Dario Marušić, Mauro Giorgi i Anica Franjul!

01.JPG 02.jpg 03.JPG
04.JPG 05.JPG 06.jpg
07.jpg