Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri


PROMJENE U PROGRAMU


Budući da je Andrea Petrlik Huseinović zbog bolesti spriječena doći u Pulu došlo je do stanovitih izmjena i pomaka u programu.

 

U srijedu, 25. travnja 2012. u 9.00 sati, na programu je Radiočitaonica (Librić kućica) voditeljica Majde Makovec-Joksimović i Irene Plejić Premec, u 10.30 na Pikniku s autorom (Velika dvorana) predstavljamo knjigu "Bijela vrana" Mladena Kušeca, u 12.00 sati također na Pikniku s autorom (Velika dvorana) predstavljamo Vida Baloga i Patricija Agüera Mariña i njihovu knjigu "Hrvatska bajoslovlja", a u 19.00 sati u Priči za laku noć (Velika dvorana) uz Baku Librić bit će Sanja Pilić.

 

U četvrtak, 26. travnja 2012. u 13.00 sati, na programu je Priča za velike i male u Slušaonici (Librić kućica) voditeljice Mejre Vindakijević.




SVEČANO OTVORENJE 5. MONTE LIBRIĆ


Danas, u utorak, 24. travnja 2012., u 11 sati u Zajednici Talijana Pula (Circolo), bit će svečano otvoren 5. Festival dječje knjige Monte Librić. Nakon svečanosti otvorenja pridružite nam se u programima, razgledavanju dječjih knjiga i slikovnica, upoznavanju s autorima…




MONTE LIBRIĆ: BOGAT PROGRAM, 2.300 NASLOVA


Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića, Olivera Toić, voditeljica njegovog prodajnog dijela, glavna organizatorica Rea Korani te Tina Zenzerović, organizatorica programa za knjižničare, održale su u četvrtak u pulskoj Zajednici Talijana konferenciju za novinare u povodu Monte Librića, koji će se u ovom prostoru održati od 24. do 29. travnja.


Više informacija…



KONFERENCIJA ZA NOVINARE MONTE LIBRIĆ


Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na konferenciju za novinare koja će se održati u

 

ČETVRTAK, 19. TRAVNJA 2012. U 12 SATI
U pulskoj Zajednici Talijana – Circolu

 

O Festivalu dječje knjige Monte Librić govorit će:

Slavica Ćurković, direktorica Monte Librića
Olivera Toić, voditeljica prodajnog dijela
Rea Korani, glavna organizatorica
Tina Zenzerović, organizatorica programa za knjižničare




PRIČE ZA LAKU NOĆ NA PULSKOJ PORTARATI


Ovogodišnji, peti po redu, Festival dječje knjige Monte Librić, održat će se od 24. do 29. travnja u pulskoj Zajednici Talijana – Circolu. Monte Librić se po prvi put predstavlja samostalno, izvan okrilja Sa(n)jam knjige u Istri koji ga je utemeljio. U pet festivalskih proljetnih dana, na zamišljenom brdu dječjih knjiga, najmlađim će se pulskim i istarskim ljubiteljima knjige nuditi sedamdesetak događaja: predstavljanja autora, interaktivnih i kreativnih radionica, izložbi, filmskih projekcija, kazališnih predstava, igrokaza...

 

Programom Priče za laku noć najavljivat će se Monte Librić na pulskoj Portarati tjedan dana uoči samoga Festivala, od ponedjeljka 16. travnja do nedjelje 22. travnja. Svake će večeri u 19 sati Baka Librić pripovijedati priče pulskim mališanima na posebno oblikovanoj sceni u obliku slova M. Riječ je o istoimenom programu Monte Librića u kojem Baka Librić na poseban i topao način, onako kao to bake najbolje znaju, pripovijeda priče i uvodi djecu u svijet literature.

 

Više informacija