Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri

Knjižničari na Nultom danu MONTE LIBRIĆA

 

Jedan od najvažnijih projekata pulskog Sajma, Festival dječje knjige Monte Librić, ove će godine doživjeti svoje peto izdanje.


Ovogodišnji Librić održat će se po prvi put samostalno, izvan prosinačkog Sa(n)jam knjige u Istri, u proljetnom terminu: od 24. do 29. travnja 2012. godine.


Na Monte Libriću će biti izložena cjelokupna produkcija dječjih knjiga u Hrvatskoj, multimedija i stručna literatura, a posebno zanimljiv bit će izbor talijanskih nakladnika literature za djecu.


Prvo samostalno izdanje predstavit će i novo programsko usmjerenje festivala. Multikulturalna Istra pruža mogućnost stvaranja snažnog regionalnog festivala za djecu i dovođenja u Pulu kako autora tako i nakladnika iz šire regije. Posebno žarište je na talijanskoj dječjoj književnosti, a sam festival održava se u Zajednici Talijana, popularnom pulskom Circolu.


Knjižnični programi neizostavan su dio naših manifestacija, a knjižničari aktivni sudionici i suradnici u oblikovanju festivala. Stoga smo i na Monte Libriću odlučili nulti danu potpunosti posvetiti "stručnim čuvarima knjiga", te napraviti program po ugledu na onaj prošlogodišnji, sajamski – Knjižničari sanjaju (i biraju) prvi.


Program Nulti dan Monte Librića koji organiziramo u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula i nakladnicima iz Hrvatske i Italije, započinje u ponedjeljak 23. travnja u 11 sati, a završava 24. travnja u 17 sati.


Prvoga dana, 23.travnja, knjižničari će imati priliku prvi razgledati Monte Librić uz stručno vodstvo vrsnih knjižara i predstavnika nakladnika. Imat će mogućnost prvi birati i kupovati knjige uz popust od 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma. Također, imat će prilike poslušati posebna stručna predavanja nakladnika o njihovim najnovijim izdanjima i onima koje tek pripremaju.


Boravak na Monte Libriću trajat će od 11 do 18 sati uz pauzu za ručak.


Dan završavamo u Discu hotela Pula, neformalnim druženjem nakladnika i knjižničara.


Sljedećeg dana, 24. travnja, uz svečano otvorenje Monte Librića, knjižničari će moći prisustvovati i predstavljanju projekta Pulski putovi knjige, okruglom stolu o poticanju čitanja Koliko megabajta ima ova knjiga?, te obići radionice za djecu i posebne programe predstavljanja knjiga i autora na Monte Libriću.

 

Knjižničari koji se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

- besplatan hotelski smještaj na bazi polupansiona za voditelje knjižnica ili voditelje dječjih odjela (u Hotelu Pula),
- posebne cijene za goste (259,oo kn noćenje s doručkom u hotelu Pula),
- mogućnost narudžbi potrebnih naslova uoči Monte Librića, kao i nadopune narudžbi nakon festivala (već od danas možete slati popise knjiga koje želite kupiti),
- besplatna dostava knjiga do knjižnica.

 

S veseljem vas očekujemo na ovom poslovnom, proljetnom i opuštenom druženju.

 

Za Monte Librić
Slavica Ćurković, direktorica
Olivera Toić, voditeljica prodaje

 

Za prijavu kliknite ovdje

Za prednarudžbu knjiga kliknite ovdje

 

Za dodatne informacije možete se obratiti voditeljici prodajnog dijela Sajma Oliveri Toić: prodajasanjamknjigehr, tel. 052/218-197.

 

Više informacija