Sa(n)jam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
        kontakt      priopćenja
 

Oliverin kutak
Autor: Ivandić, Vlatko
Naslov: Atelje pod morem
Izdavač:Vuković & Runjić
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 64,00 kn
U svom novom romanu Vlatko Ivandić opet se bavi svime što se može dogoditi između dvoje ljudi koji se spletom okolnosti nađu u svojevrsnoj izolaciji. Riječ je o ljubavnom romanu protkanom razmišljanjima o smislu umjetnosti i uronjenom u životopisni istarski krajolik.

 
Autor: Begović, Vlasta; Schrunk, Ivančica
Naslov: Brijuni – prošlost, graditeljstvo, spomenička baština
Izdavač: Golden marketing
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 200, 00 kn
Znanstvena monografija o Brijunskom otočju koja obrađuje njihovu prošlost, graditeljstvo, kulturnu baštinu, prirodnogeografska obilježja, floru i faunu, politička i gospodarska zbivanja, kretanja stanovništva te druge zanimljivosti.
Autor: Coelho, Paulo
Naslov: Vještica iz Portobella
Izdavač: V. B. Z.
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 48,00 kn
Vještica iz Portobella priča je o tajanstvenoj ženi po imenu Athena. Ispripovijedana u nizu fragmenata, priča o Atheninu životu sastavljena je putem zabilježenih razgovora s onima koji su je poznavali i s onima u čijim je životima ostavila trag. Ti fragmenti otkrivaju njezine tajanstvene početke: od sirotišta u Rumunjskoj do djetinjstva u Bejrutu, od svjedočenja ulicama natopljenim krvlju do prividne sigurnosti Londona, gdje se događa dramatičan zaokret novoga Coelhovog romana.
Autor: Schmidt, Sara
Naslov: Dnevnik jedne mačke
Izdavač: Naklada Nika
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 60,00 kn
Knjiga mlade Puležanke, učenice jezične gimnazije, pohvaljena od strane Hrvatskog društva književnika na natječaju za prvi roman.
Autor: Yancey, Philip
Naslov: Isus kakvog nisam poznavao

Izdavač: Prometej
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 152,00 kn

Čitajući knjigu Isus kakvog nisam poznavao osjetili smo kako smo godinama, čitajući evanđelja, zapravo koračali svijetom s prilično iskrivljenom slikom Isusa iz Nazareta. Philip Yancey predstavlja nam Isusa kakvog zaista nismo poznavali.
Autor: Barthes, Roland
Naslov: Fragmenti ljubavnog diskursa
Izdavač: Naklada Pelago
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 112,00 kn
Propadati, Odsutnost, Divan, Nepopustljiv, Askeza, Čekanje, Noć, Ispunjenje, Dodiri, Ovisnost, Trošenje, Pisati, Zagrljaj, Progonstvo, Čežnja, Pismo, Magija, Nijemost, Opsceno, Znakovi, Nježnost... - neke su od figura koje u ljubavnom diskursu prepoznaje i u fragmentima predstavlja Roland Barthes.
Autor: Bourdain, Anthony
Naslov: Dosje kuhinja – mračne tajne kulinarskog svijeta
Izdavač: Fraktura
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 111,20 kn
Dosje kuhinja svjetski poznatog šefa kuhinje Anthonyja Bourdaina, kuhara koji je obilježio mnoge restorane diljem planeta, a posebno u New Yorku, intimna je ispovijed koja razotkriva svijet kulinarskoga glamura..
Autor: Enfield, Julie
Naslov: Reci mi kako se ljubiš … - intimna povijest poljupca
Izdavač: Hena com
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 112,00 kn
Knjiga Intimna povijest poljupca dijelom je romantično a dijelom kulturološko istraživanje koje obogaćuje našu spoznaju o jednom od najtrajnijih zadovoljstava. Julie Enfield vodi čitatelja na put oko svijeta, od najranije povijesti do današnjih dana, otkrivajući mu neke od najsnažnijih poljubaca u umjetnosti, književnosti, filmu i na fotografiji. Otkriva nam kako nas ljubljenje odnosi u oaze senzornih užitaka - kako se pogled, dodir, okus, miris i zvuk isprepliću s našim poljupcem i kakva se ponekad iznenađujuća kemija skriva iza želje.
Strastvena, prodorna i seksi Reci mi kako se ljubiš... nezaobilazna je knjiga o ljubljenju i najbolji poklon ljubavi.
Autor: Letica, Slaven
Naslov: Let iznad kukavičjeg gnijezda
Izdavač: Jesenski i Turk
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 180,00 kn
Knjiga Let iznad kukavičjeg gnijezda velika je priča o nama: hrvatskom narodu, vlasti, državi, politici i društvu. Ona sadrži rezultate autorovih trogodišnjih istraživanja i traganja za odgovorima na pitanja koja zanimaju svakog od nas: Tko smo uopće mi - Hrvati? Kako živimo? Tko nas vodi? Kuda idemo? Gdje ćemo stići? U nizu krajnje zanimljivih analiza i priča o hrvatskom društvu, čitatelj može pronaći i rang liste najbogatijih, ekonomski, politički i medijski najmoćnijih i najslavnijih Hrvata.
Autor: De Botton, Alain
Naslov: Ogledi o ljubavi
Izdavač: Sysprint
Godina izdanja: 2007.

Sajamska cijena: 112,00 kn
U 24 poglavlja ove knjige, koja je mješavina romana i filozofskih razmišljanja o ljubavi, autor se dotiče pitanja kao što su fatalizam u ljubavi, idealiziranje voljene osobe, prestanka ljubavi....De Botton na elegantan, duhovit, katkada i dirljiv način, potanko analizira osjećaje koje smo svi doživjeli, istodobno pripovijedajući priču dvoje zaljubljenih.
Autor: Načinović, Daniel; Strenja, Eduard
Naslov: Pod starim voltama - istarskim gradićima u pohode
Izdavač: Josip Turčinović; Istarski ogranak DHK
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 128,00 kn

Knjiga o Istri, njezinim malim gradićima ispričana perom pjesnika i pisca Daniela Načinovića te fotografskim aparatom Eduarda Strenje. Ovi tekstovi i slike su objavljivani u Glasu Istre od 1995. – 1997., a za ovu knjigu su i dodatno prerađeni kako bi još bolje svakom dobronamjerniku dočarali ljepote istarskog poluotoka.
Autor: Juul, Jesper
Naslov: Znati reći ne mirne savjesti
Izdavač: Naklada Pelago
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 64, 00 kn

Obitelj je nježna i brižna zajednica, ali i kompleksan sustav moći u kojem se svaki pojedinac ponekad mora boriti za svoju individualnost. Kod za tu važnu misiju zove se 'ne'. Hoće li se sve odvijati kao otvoreno i iskreno sučeljavanje ili kao gerilski rat, ovisi potpuno o kulturi svake pojedine obitelji i o obiteljskom vodstvu. Ovo je knjiga koja vas uči reći ne na što bezbolniji način.
Autor: Drnovšek, Janez
Naslov: RAZGOVORI
Izdavač: Dvostruka duga
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 104,00 kn

Nakon velike uspješnice Misli o životu i osvješćivanju, te druge knjige Janeza Drnovšeka: Smisao svijeta i postojanja, pred nama je treća knjiga istoga autora koja nas, kao i prethodne dvije, uči da put prema vječnosti počinje dobrotom, a kada osjetimo potrebu da pomognemo drugim bićima i prirodi, stupili smo na put duhovnosti.
Autor: Joplin, Aura
Naslov: S LJUBAVLJU, JANIS
Izdavač: Planetopija
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 140,00 kn

Janis Joplin je poput munje prohujala glazbenom scenom 60-ih, očaravši publiku svojim magičnim glasom i eksplozivnim javnim nastupima. Do trenutka tragične smrti uslijed predoziranja heroinom, postala je rock and roll legenda.
Janisina sestra Laura Joplin u ovoj knjizi donosi nam Janisinu intimnu biografiju s dosad neobjavljenjim pismima.
Autor: Meyer, Stephenie
Naslov: MLADI MJESEC
Izdavač: Algoritam
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 112,00 kn

Stephenie Meyer opčinila je mlade čitatelje diljem svijeta Sumrakom, romanom koji je smjesta postao najpopularnije svjetsko djelo romantične strave za mlade čitatelje. Ako je to uopće moguće, Mladi mjesec još je napetiji, potresniji i neizvjesniji nastavak.
Autor: Tolj, Uršula
Naslov: PRVI PUT MAMA ... I DRUGI PUT MAMA (+ DVD)
Izdavač: Profil International
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 80,00 kn

Ne biste vjerovali koliko buduće mame i novopečeni tate imaju različitih pitanja! U ovoj knjizi poznata voditeljica Uršula Tolj odgovara na mnoga od njih kroz priču o svojoj trudnoći, porodu i prvoj godini života svog sina Petra Krešimira. Kako se hraniti tijekom trudnoće, kakav je porod u hrvatskim uvjetima, što je sve neophodno za novorođenče, kako hraniti i prematati bebu... to su neke od tema ove knjige pisane iz prve ruke, na temelju vlastitog majčinskog iskustva. A kako se mnoge stvari s vremenom mijenjaju, ovo drugo izdanje Uršula je nadopunila spoznajama koje je stekla u drugoj trudnoći i prvoj godini života svoje kćeri Ewe. Obvezno štivo za trudnice i roditelje početnike!
Autor: Bertoša, Miroslav
Naslov: KRUH, MAŠTA & MAST - prizori i memorabilije o staroj Puli 1947.-1957
Izdavač: Durieux
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 128,00 kn

Bertošin pristup prvome desetljeću poslijeratne Pule (l947.- 1957.) osebujan je i različit, svjež i izvoran, intiman i sadržajno bogat, dalek od općeprihvaćenih stereotipa i nametnutih ideoloških lekcija. Jer prošlost, ističe istarski i hrvatski povjesničar, pripada svima.
Autor: Summers, Heather; Watson, Anne
Naslov: KNJIGA O SREĆI - kako stvoriti sreću i ovladati događajima u životu
Izdavač: Školska knjiga
Godina izdanja: 2007.
Sajamska cijena: 80,00 kn

Knjiga o sreći otkrit će vam kako da budete sretni, uvijek. Autorica Heather Summers i Anne Watson objasnit će što vam je nedostajalo u prošlosti i naučit će vas što morate znati u budućnosti kako biste postigli potpunu sreću.