Sa(n)jam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
        kontakt      priopćenja
 

Knjižničari sanjaju (i biraju) prvi

Samo za knjižničare Sajam će otvoriti svoja vrata 1. prosinca 2011.Knjižničari Hrvatske i njihove kolege iz regije na pulskome sajmu postali su dio velike obitelji sanjača knjiga. Naši knjižnični programi neizostavan su dio festivalskog dijela Sajma, a knjižničari aktivni sudionici programa ovog najpoznatijeg festivala knjiga i autora u Hrvatskoj. Od Vikenda knjižničara doprograma Sa(n)jam knjige u knjižnici koji smo utemeljili prošle godine Sajam svake godine daje jasan znak koliko su nam knjižničari važni ne samo kao „čuvari knjiga“ već kao jedna od najvažnijih karika na putu knjige ka čitatelju.


Stoga smo se za ovu godinu odlučili na još jedan pomak u suradnji te smo omogućili da Knjižničari sanjaju (i biraju) prvi. Odlučili smo dan uoči službenog otvorenja Sajma otvoriti vrata doma Hrvatskih branitelja knjižničarima i za njih napraviti poseban stručni program, posebno vođenje kroz Sajam s informatorima (predstavnicima nakladničkih kuća i vrsnim knjižarima), organizirati kupnju knjiga s pažnjom prema osobitostima knjižničarskog posla, kratka stučna predavanja o najnovijim naslovima u Hrvatskoj (posebno o onima objavljenim nakon Interlibera).


Pulski Sa(n)jam poznat je po posebnoj ponudi knjiga. Na njemu, kao nigdje u zemlji, izlažu i mali i veliki nakladnici. Kao što se posebno stvara festivalski dio Sajma, uz snažnu selekciju autora, tako i knjižarke–voditeljice prodajnog dijela sajma pomno biraju izložene naslove, pazeći da budu predstavljene sve najbolje knjige u Hrvatskoj kako biste na jednom mjestu mogli kupiti sve željene naslove.

Knjižničari Hrvatske i regije moći će na licu mjesta kupiti naslove koji nisu u prodaji u knjižarama (naslovi malih izdavačkih kuća, institucija koje nemaju mrežu prodaje...). Također, na pulskome sajmu svake godine postavlja se reprezentativni štand Histrice, naslova iz regije, štand „najljepših knjiga“, štand „debitanata“. Najatraktivniji postav je ipak onaj Monte Librića, festivala knjiga i autora za djecu, gdje na jednom mjestu možete vidjeti cjelokupnu hrvatsku knjižnu produkciju za djecu. Od ove godine imat ćemo i Outlet za knjigu, tako da dobrih a vrlo jeftinih knjiga neće nedostajati (uobičajeni popusti su 20-30%, dok će knjige izložene u Outletu biti snižene i do 70%).


Knjižničari koji se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

- mogućnost narudžbi potrebnih naslova uoči Sajma, kao i nadopune narudžbi nakon Sajma (već od danas možete slati popise knjiga koje želite kupiti na Sajmu);
- besplatna dostava knjiga do knjižnica;
- organiziranje prijevoza (prema potrebi);
- povoljna cijena smještaja u Hotelu Pula na bazi polupansiona (259 kn).
- povoljna cijena noćenja s doručkom u Hotelu Veli Jože (koji je 10 minuta hoda od sajamskog prostora): jednokrevetna - 170 kn, dvokrevetna - 150 kn po osobi, trokrevetna - 130 kn po osobi

 

Kako bi sve bilo u pulskom sajamskom duhu, samo za knjižničare organizirat ćemo večernje druženje u kultnom disco-klubu s DJ Gregorom.


Program Knjižničari sanjaju prvi koji organiziramo u suradnji sa Sveučilišnom knjižnicom u Puli i hrvatskim nakladnicima započinje u četvrtak 1. prosinca u 11 sati. Službeni program (Doručak s direktoricom Sajma, stručna predavanja nakladnika te kupnja knjiga uz naše informatore) traje do 17 sati.
Sljedećeg dana, 2. prosinca 2011., točno u podne, pozvani ste na službeno svečano otvorenje te na mnogobrojne susrete s autorima Sajma.

 

Za prijavu kliknite ovdje

Prednarudžbu za knjige možete pronaći ovdje


Za dodatne informacije možete se obratiti voditeljicama prodajnog dijela Sajma Nani Moferdin i Suzani Dedić (prodajasanjamknjigehr, tel. 052/218-197).