Sa(n)jam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
        kontakt      priopćenja
 


20 godina Castropole

18. studenog 2010., od 10 do 14 sati


Dvadeseti rođendan knjižare Castropola slavi se prigodnim programom u četvrtak, 18. studenog 2010., od 10 do 14 sati.
U programu sudjeluju:
pjesnici Boris Domagoj Biletić, Drago Orlić i Roberta Razzi,
glumica Jadranka Đokić,
i učenici Glazbene škole Ivana Matetić Ronjgova.
Program je posvećen osnivaču knjižare, pjesniku Bošku Obradoviću.
U čast 20-e obljetnice Castropole: 20% popusta na sve naslove.


Više informacija…Pulska grupa u Castropoli

7. listopada 2010., u 12.00


U programu Polis predstavit ćemo zbornik radova Pulske grupe nastao kao dokument kongresa Grad postkapitalizma održanog od 14. do 16. kolovoza 2009. godine u Puli i objavljenog u svibnju ove godine. Članove Pulske grupe arhitekata i autore priloga u zbornikuGrad postkapitalizma predstavit će pulski arhitekt Emil Jurcan, a o svojim iskustvima govorit će gost, slovenski arhitekt Janko Rožič, pokretač i utemeljitelj preobrazbe ljubljanskoga vojnog zatvora u hostel Celica. Nakladu Centra za anarhističke studije predstavit će Juraj Katalenac. Kroz program vodi Castropolka Magdalena Vodopija. Promocije u Castropoli i na skorašnjem Sajmu knjige glazbeno će obogatiti nadareni učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Pule, ovom prigodom nastupit će mladi nadareni pijanist Anton Perkov.


Više informacija…Bruno Šimleša u Castropoli

29. rujna 2010., u 12.00


U programu Razgovor iza zavjese predstavit ćemo knjigu samopomoći Škola života: kako kreirati istinsku sreću i autora, našega mladog istraživača duhovnih putova, Bruna Šimlešu. S autorom već pet knjiga sličnih sadržaja i o ovoj najnovijoj razgovarat će književnica Salađana Bukovac, a kroz program voditi Castropolka Magdalena Vodopija. Promocije u Castropoli i na skorašnjem Sajmu knjige glazbeno će obogatiti nadareni učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Pule. Ovom prigodom nastupit će višestruko nagrađivani mladi pijanist Ljubo Stakić.


Više informacija…Nada Gašić u Castropoli

23. rujna 2010., u 12.30


U programu Ne pucajte u autora predstavit ćemo vrsnu spisateljicu, majstoricu krimića Nadu Gašić. Pulsko predstavljanje, premijerno je predstavljanje njezine upravo objavljene knjige Voda, paučina u Hrvatskoj. U sve promocije programa Sa(n)jam u Castropoli kao i u sve promocije pulskog sajma uvodit će nas nadareni učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Pule. Ovom prigodom nastupit će višestruko nagrađivani mladi pijanisti Ljubo i Tijana Stakić.


Više informacija…16. Sa(n)jam knjige u Istri počinje 3. prosinca 2010.

... ali ga sanjamo u Castropoli od 20. rujna


Sajam se vraća izvorištu, maloj knjižari Castropola

 

Sa(n)jam knjige u Istri s glavnom temom Knjiga i film službeno će po 16. put otvoriti vrata 3. prosinca 2010. točno u podne. No, ove godine u Puli sanjat će se knjige od rujna do prosinca. Sajam na kojem se sanja započet će u svom izvorištu, na maloj pozornici Castropole. Programi će biti pravi sajamski (Suton uz knjigu, Razgovori iza zavjese, Moć žene, Poezija je pitanje srca), a odabrani hrvatski nakladnici uz sajamski popust izložit će reprezentativan izbor svojih knjiga. Ovaj sajamski program kulminirat će 18. studenoga 2010., na dan kada je prije 20 godina otvorena knjižara Castropola, u kojoj je 1995. godine stvoren Sajam knjige u Istri.


Sponzori programa Sa(n)jam u Castropoli su Zagrebačka banka, Demian i Istradom a glavni medijski pokrovitelj Glas Istre.


Više informacija…