Sa(n)jam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
 


Dobitnici knjižne nagrade Kiklop 2010.


Na velikoj pozornici Koncertne dvorane 16. Sajma knjige u Istri danas (11. prosinca) u podne održana je svečanost proglašenja i uručenja knjižnih nagrada Kiklop za 2010. godinu. Nagrada Kiklop 2010. godine dodijeljena u 13 kategorija: dvanaest je dobitnika Kiklopa prema glasovanju stručnog glasačkog tijela kojeg je činilo 355 prijavljenih glasača i dobitnik Kiklopa 2010. za životno djelo. Ove godine na prijedlog Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop Nagrada za životno djelo dodijeljena je Slavku Goldsteinu.
Glavni predstavljač na dodjeli ovogodišnjih Kiklopa bio je popularan voditelj programa Doručka s autorom Vojo Šiljak, a nagrade su uručili poznati domaći i inozemni autori.


Više informacija…Objavljene nominacije za Kiklopa!

Nagrada za životno djelo SLAVKU GOLDSTEINU


U petak, 12. studenog na Interliberu, održana je Konferencija za novinare na kojoj su objavljene nominacije knjižne nagrade Kiklop, uz sudjelovanje Bruna Kragića, predsjednika Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop 2010., Seida Sardarevića dopredsjednika Upravnog odbora knjižne nagrade Kiklop 2010., Magdalene Vodopije, direktorice Sajma knjige u Istri i Zdenka Ljevaka, predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske, konferenciju je vodio Vojo Šiljak.


Završio je prvi krug glasovanja za knjižnu nagradu Kiklop. Ove godine 39 hrvatskih nakladnika prijavilo je svoja najbolja izdanja, najistaknutije autore i urednike u 13 kategorija. Valjanih prijava bilo je 182.  Glasači, njih 355, koliko ih je ove godine bilo prijavljeno, u prvom je krugu, od 22. do 29. listopada, glasovalo je za najviše tri kandidata, izdanja, nakladnika, autora i prevoditelja, u svakoj od 12 kategorija u kojima se nagrada dodjeljuje na temelju njihovih glasova. Po prvi put, na stranicama Sajma, objavljen je popis glasača.


Glasači su ove godine  izabrali 34 kandidata (prijedloge 23 hrvatska nakladnika) koji su ušli u drugi krug glasovanja koji će se održati od 15. do 22. studenog. U kategoriji Leksikografsko djelo godine ove su godine bila prijavljena dva kandidata, tako da je prema Pravilniku već u prvom krugu odlučen dobitnik. U svim ostalim kategorijama u završnom su krugu nominacija ostala po tri kandidata za nagradu osim u kategoriji Knjiga godine za djecu i mladež gdje se zbog jednakog broja glasova dva kandidata osvojenih u prvom krugu, u drugom krugu nalaze četiri prijedloga.

 

Pregled nominacija za završni krug možete pregledati OVDJE.

 

Upravni odbor knjižne nagrade Kiklop odlučio je: Kiklop 2010. za životno djelo dodjeljuje se Slavku Goldsteinu.


Više informacija…Poziv nakladnicima za nagradu Kiklop 2010.

od 20. rujna do 5. listopada 2010.


Sa(n)jam knjige u Istri, utemeljitelj knjižne nagrade Kiklop i Upravni odbor knjižne nagrade Kiklop pozivaju Vas i ove godine da sudjelujete u nagradi i prijavite svoja najbolja izdanja, najistaknutije autore i urednike u 13 kategorija.

 

Kiklop 2010. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. rujna 2009. do 31. kolovoza 2010. godine namijenjenih prvenstveno knjižarskoj prodaji.


Više informacija…


« Stranica 1/2 »