Sa(n)jam knjige u Istri
Sanjam knjige u Istri
        kontakt      newsletter

Mladen Kušec

Mladen Kušec, pjesnik, pripovjedač, publicist i novinar. Rođen je u Zagrebu 24. veljače 1938. U rodnom je gradu polazio osnovnu školu, gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu. U svom je radu jednako prisutan na Hrvatskoj televiziji i na Hrvatskom radiju kao i u književnosti, posebice onoj za djecu. Kao novinar zaposlio se 1962. na tadašnjem Radio Zagrebu.

 

Do danas je osmislio i ostvario brojne emisije koje su stekle veliku popularnost, jednako među mladima kao i među odraslima. Neka ovdje budu spomenute samo neke:
Tonkica Palonkica frrr, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Plavi kaputić, Sedmi vjetar. Radio emisija Bijela vrana emitira se već trideset i osam godina. Član je Hrvatskog novinarskog društva od 1963, a član Društva hrvatskih književnika od 1968. Za roman Mama, tata i ja dobio je književnu nagradu 'Mato Lovrak' koja je upravo njemu prvome dodijeljena. Za radio emisiju Donatela dobio je nagradu Hrvatskog novinarskog društva Zlatno pero.

 

Iz bibliografije: Dobar dan (1971), Plavi kaputić (1974), Tajna desne ruke (2002) Male zvijezde (2006), Dječak koji je sanjao najljepše na svijetu (2007.), Tajne zagonetne šume ( 2008).